Huisman komt opnieuw met top-10 zeiljacht | Maritiem Nederland
Nieuws
Artist impression van Apex 850. Het minimalistisch ontwerp benadrukt de gratie van deze 'ocean greyhound'.

Huisman komt opnieuw met top-10 zeiljacht

Redactie | woensdag 23 september 2020
Jachtbouw & Watersport

Op de dag dat de Monte Carlo Boatshow zou worden gehouden, presenteren Royal Huisman en de Engelse superjachtontwerper Malcolm McKeon het ontwerp van een spraakmakend zeiljacht. Huisman bouwt het jacht Apex 850 op speculatie, maar een eventuele koper kan het ontwerp nog helemaal naar eigen hand zetten.

Boven haar slanke en krachtige 85 m romp beschikt Apex 850 over een 107 m hoge mast dat het mariene landschap zal domineren, waar ter wereld het jacht ook voor anker gaat. Het ver doorgevoerde minimalisme in McKeon’s radicale ontwerp dient om de gratie en het potentieel van deze buitengewone ocean greyhound te benadrukken. Zelfs de volledig glazen bovenbouw, die een gastenverblijf van 200 m2 en een luxueuze salon omvat, valt nauwelijks op en maakt het jacht tot een bijna etherische verschijning.

Het bouwen op speculatie biedt volgens Huisman "een ​​ongekende kans voor een ambitieuze en creatieve eigenaar om zijn of haar individualiteit te uiten en toch een vlotte oplevering te realiseren".

Sensationeel zeilen

“De zeilervaring van Apex 850 zal sensationeel zijn, met snelheden boven de windsnelheid in de meeste omstandigheden. Haar intrekbare kiel, geoptimaliseerde gewichtsverdeling en beperkte hellingshoek zorgen voor stabiliteit, comfort en veiligheid voor iedereen aan boord”, zegt ontwerper McKeon in een toelichting.

Het Amerikaanse Vrijheidsbeeld valt in het niet bij de lengte van de mast van Apex 850 (beeld: Royal Huisman). Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Beste tot nu toe

Huisman-CEO Jan Timmerman voegt toe: “Twee van de tien grootste aluminium zeiljachten ter wereld, Athena en Sea Eagle II, zijn door Royal Huisman gebouwd. Apex 850 zou een passende derde worden in dit gezelschap. Elk jacht van Royal Huisman profiteert van het onderzoek, de innovaties en de uitdagingen van onze eerdere opleveringen. Ieder nieuw jacht is het beste tot nu toe.”

 

Partners Maritiem Nederland