Royal Huisman keert grootste romp ooit | Maritiem Nederland
Nieuws
De romp van de RH 400 wordt uit de scheepsbouwhal gereden en toont haar enorme omvang (foto: Royal Huisman)

Royal Huisman keert grootste romp ooitredactie | maandag 26 maart 2018
Jachtbouw & Watersport

RH 400 is het grootste nieuwbouwproject dat Royal Huisman tot nu toe heeft gebouwd. Alles aan het project is enorm. Vorige week moest de aluminium romp van de driemaster met behulp van vier kranen worden gekeerd op het werfterrein van de jachtbouwer in Vollenhove. 

Bij de oplevering in 2020 komt het schip met stip binnen in top-10 van 's werelds grootste zeiljachten. Op dat moment zal de schoener 's werelds grootste aluminium zeiljacht zijn. Het nieuwbouwproject "voor een Aziatische klant" werd in 2016 tijdens de Monaco Yacht Show onthuld. Binnen één jaar hadden de ontwerpers Dykstra Naval Architects en Mark Whiteley Design, in samenwerking met Royal Huisman en in nauw overleg met het team van de klant, de ontwerpfase afgerond.

In juni 2017 begonnen de laswerkzaamheden aan de aluminium constructie, nadat de grootste scheepsbouwhal van de jachtbouwer was verbouwd en zelfs tijdelijk verlengd. Sinds enige tijd werken de specialisten van Royal Huisman daarnaast aan de productie van de opbouw, de interieuraccommodatie en diverse boordsystemen, terwijl bij zusterbedrijf Rondal de bouw van de masten en zeilsystemen is gestart.

Vorige week werd een nieuwe mijlpaal bereikt: de enorme aluminium romp van Project 400 is uit haar scheepsbouwhal gereden en was voor het eerst te zien voor het grote publiek. Terwijl het casco deels boven het Vollenhover Kanaal hing, draaiden vier kranen de romp rechtop. Aan het einde van de dag werd het jacht op haar bootstoel geplaatst en teruggereden in Scheepsbouwhal 2, waar zij tot 2020 zal verblijven. 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland