Royal Huisman bouwt grootste aluminium zeiljacht | Maritiem Nederland
Nieuws
De Sea Eagle II verlaat de hal in Vollenhove voor de afbouw bij Royal Huisman in Amsterdam.

Royal Huisman bouwt grootste aluminium zeiljacht

Redactie | woensdag 8 januari 2020
Jachtbouw & Watersport

Aan het begin van het jaar heeft de 'Sea Eagle II' haar nest bij Royal Huisman in Vollenhove verlaten. De jachtbouwer bouwt de grootste aluminium driemaster ter wereld voor de eigenaar van de in 2015 opgeleverde 'Sea Eagle I'.

Samen met Dykstra Naval Architects en ontwerper Mark Whiteley transformeerde Royal Huisman de ambitie van de eigenaar in een imposante realiteit, geheel in lijn met de belofte van de werf 'Als u het kunt dromen, kunnen wij het bouwen'. 

Project 400 verloopt op schema. De drie carbon-composiet Rondal Panamax masten en de verstaging worden geplaatst na haar tewaterlating bij Royal Huisman Amsterdam, ter voorbereiding op de proefvaarten en training van de bemanning aan boord. Met een totale lengte van 81 meter en haar robuuste loodrechte boeg – die het schip niet alleen krachtig maar ook herkenbaar maakt – zal de Sea Eagle II tot de tien grootste zeiljachten van de wereld horen. Wanneer ze afgeleverd wordt aan haar eigenaar deze lente, is de Sea Eagle II het grootste aluminium zeiljacht op aarde.

Partners Maritiem Nederland