Royal Bodewes bouwt hybride zusterschip Scot Ranger | Maritiem Nederland
Nieuws
Op dit moment bouwt Royal Bodewes de 'Scot Ranger' voor Scotline Marine Holdings in Romford (VK).

Royal Bodewes bouwt hybride zusterschip Scot RangerRedactie | woensdag 14 oktober 2020
Scheepsbouw

Royal Bodewes bouwt op dit moment een coaster voor Scotline Marine Holdings, de MV Scot Ranger die in november te water gaat. De werf in Hoogezand heeft nu ook een opdracht gekregen voor de bouw van een hybride zusterschip. De MV Scot Isles krijgt een dieselelektrische aandrijving.

Royal Bodewes is verheugd dat Scotline Marine gebruik heeft gemaakt van hun optie voor een vierde nieuwbouw 4800 DWT Bodewes Trader, die in het derde kwartaal van 2021 zal worden gelanceerd.

Momenteel bouwt Bodewes de MV Scot Ranger op de werf in Hoogezand, met een verwachte tewaterlating in november 2020 en levering in de eerste week van januari 2021.

Primeur voor coaster

De Scot Isles heeft een lengte van 89,98 m, een breedte van 15,20 m en een maximale vaardiepgang van 5,68 m. Het schip krijgt een MAK-motor als main engine en beschikt over de Zweedse ijsklasse 1A. De Scot Isles zal onder Britse vlag varen en worden geclassificeerd onder Lloyds Register.

Het laatste schip in de serie van vier is bijna identiek aan de MV Scot Ranger, met één belangrijke uitzondering. Het schip krijgt een hybride aandrijving. Voor zover bekend is dat een primeur voor een Britse coaster. De Scot Isles krijgt een reeks accu's aan boord die kunnen worden opgeladen via walstroom. Door het gebruik van batterijen wordt het gebruik van generatoren gedeeltelijk vermeden.

"Dit toont onze toewijding om innovatieve en milieuvriendelijke schepen te bouwen, schepen van de toekomst dus", aldus een persverklaring van Royal Bodewes.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland