Rotterdamse terminals bieden real-time inzicht planning | Maritiem Nederland
Nieuws
Alle deepsea terminals in de haven van Rotterdam participeren in deze samenwerking. Hier een terminal van APTM.

Rotterdamse terminals bieden real-time inzicht planningredactie | maandag 12 april 2021
Zeevaart, Havenbedrijf Rotterdam

Om transporteurs, verladers en andere marktpartijen actueel inzicht te bieden in de aankomsttijden van vertraagde Suez-schepen hebben Havenbedrijf Rotterdam, dochteronderneming Portbase en vijf deepsea terminals een real-time digitaal overzicht ontwikkeld met de expected time of arrival. Op dit moment staan er 326 (container)schepen in dit overzicht. 

Transporteurs, verladers en eindontvangers van goederen kunnen sinds 9 april vroegtijdig zien wanneer welke schepen gepland zijn om in Rotterdam behandeld te worden. Het overzicht op de website van Portbase is uniek omdat het marktpartijen in één centraal overzicht rechtstreeks inzicht biedt in de terminalplanningen van alle deepsea terminals (de twee terminals van APMT, de Delta en Euromax terminals van ECT en RWG). Daardoor biedt deze website de meest betrouwbare informatie over aankomst van schepen in de haven van Rotterdam.

Delen van data

Allard Castelein, CEO van Havenbedrijf Rotterdam: “Vervoerders die containers moeten ophalen uit de haven van Rotterdam kunnen met behulp van dit real-time digitale overzicht ruim voordat het schip de haven van Rotterdam bezoekt reeds voorbereidingen treffen. Dat kan de vlotte afhandeling van containers bespoedigen, zeker van de lading die nu later aankomt in Rotterdam als gevolg van de stremming van het Suezkanaal. Deze dienstverlening toont de meerwaarde aan van het delen van data voor de gehele logistieke keten."

De website is voor iedereen gratis toegankelijk, werkt zonder inlog en kijkt verder vooruit dan andere traceerwebsites. Die bieden doorgaans maximaal 48 uur vooruit inzicht en zijn minder betrouwbaar omdat zij geen toegang hebben tot de terminal planning. Bezoekers van de website kunnen er ook informatie vinden over traceermogelijkheden nadat lading is gelost in de haven van Rotterdam. De real-time online service is tot en met 9 mei 'in de lucht'.  

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland