Rotterdamse friet is goedmakertje voor Belgen | Maritiem Nederland
Nieuws

Rotterdamse friet is goedmakertje voor BelgenRedactie | donderdag 21 mei 2015
Havens, Havenbedrijf Rotterdam

Antwerpen is de grootste stukgoedhaven van Europa. In het hol van de leeuw probeert Rotterdam zich ook op deze arbeidsintensieve goederenstroom te profileren.

De Rotterdamse haven heeft 20 mei, 's avonds op de Grote Markt van Antwerpen de vele bezoekers van de borrel van de vakbeurs 'Breakbulk Europe' getrakteerd op echte Rotterdamse friet van Bram Ladage. De geste was een goedmaker voor een opzienbarende actie vorig jaar toen tijdens dezelfde borrel de campagne ‘Rotterdam loves breakbulk’ onaangekondigd werd gelanceerd.

Breakbulk is een combinatie van roll on-roll off (ro-ro) verkeer en overig stukgoed. Het betreft dan goederen zoals staal, papier, projectlading en non-ferro metalen. Antwerpen is de Europese marktleider in breakbulk en de beurs in de Scheldestad is 'het hol van de leeuw'. “Een mooi podium om onze propositie op dit gebied nog eens extra onder de aandacht te brengen”, aldus business manager breakbulk Melvin Hage van het Havenbedrijf Rotterdam. “Vorig jaar zijn we er tamelijk confronterend ingegaan, deze keer hebben we het wat vriendelijker gehouden.”

Groei overslag breakbulk

Vorig jaar groeide de overslag van breakbulk in Rotterdam met 12,1 procent tot 26 miljoen ton. Het roro-verkeer nam 8,1 procent toe, maar vooral het overig stukgoed - jarenlang op zijn retour, omdat steeds meer lading in containers verdween - deed het met een groei van 28,1 procent buitengewoon goed.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland