Rotterdam verwelkomt recordaantal cruiseschepen in 2019 | Maritiem Nederland
Nieuws
De AIDA Mar en de AIDA Cara openden het cruiseseizoen in Rotterdam (foto: Ries van Wendel de Joode/HbR)

Rotterdam verwelkomt recordaantal cruiseschepen in 2019

redactie | vrijdag 8 maart 2019
Cruise

Op 7 maart opende de AIDA Cara het cruiseseizoen voor Cruiseport Rotterdam. Het schip meerde af aan de Holland Amerikakade, pal naast de AIDA Mar in hartje Rotterdam. Dit jaar komen er voor het eerst méér dan honderd cruiseschepen aan in Rotterdam. De afgelopen twee seizoenen waren dit er circa tachtig.

Voor twaalf cruiseschepen is het de eerste keer dat ze Rotterdam aandoen. Hoogtepunten daaronder zijn de aankomsten van ms Costa Mediterranea op 6 mei, ms Costa Smeralda op 22 oktober (tweede cruiseschip ooit dat vaart op LNG) en ms MSC Grandiosa op 4 november.

Daarnaast zijn er de reguliere bezoeken met verschillende schepen van AIDA, Cruise & Maritime Voyages en MSC Cruises. Holland America Line wordt dit jaar vertegenwoordigd door – uiteraard - ms Rotterdam en het ms Zuiderdam.

Green Cruising

“De cruisevaart is economisch belangrijk voor de stad en verduurzaamt gelukkig snel. Er is veel constructiefs gaande en we zijn hierover in overleg met de cruiserederijen, Havenbedrijf en de gemeente. Deze samenwerking is op zich al uniek”, zegt Mai Elmar, directeur Cruiseport Rotterdam.

“Met hun ‘green cruising’ concept en de tewaterlating van de AIDA Nova – het eerste LNG aangedreven cruiseschip - zet de Duitse rederij de toon in de verdere verduurzaming van de cruisevaart. Onze cruisehaven, op slechts twee uur rijden van Aken, Keulen of Düsseldorf, is eigenlijk de natuurlijke cruisehaven voor dit gebied van Duitse cruiseliefhebbers”, aldus Elmar.

Partners Maritiem Nederland