Rotterdam steunt repatriëring bemanning cruiseschepen | Maritiem Nederland
Nieuws
Cruiseschip 'Sky Princess' van Princess Cruises kwam met een flinke vertraging aan in Rotterdam.

Rotterdam steunt repatriëring bemanning cruiseschepenRedactie | dinsdag 12 mei 2020
Cruise

Aan de Holland Amerikakade bij Cruise Port Rotterdam meren deze week drie cruiseschepen om bemanning van de Holland America Group te repatriëren. Het Havenbedrijf Rotterdam ondersteunt de bemanningswissel.

Maandag 11 mei arriveerde de 'Sky Princess' bij Cruiseport Rotterdam. Het schip had honderd bemanningsleden aan boord die moeten worden gerepatrieerd. Later die dag meerde de 'Nieuw Statendam' aan. Ook daar ging het om de repatriëring van circa honderd bemanningsleden.

Woensdag 13 mei om 17.00 uur wordt de 'Seabourn Ovation' verwacht met zo’n 150 bemanningsleden aan boord. Een dag later zal dit schip om 17.00 uur weer uitvaren.

Verscherpte regels

Al deze bemanningsleden zijn op weg naar huis. Ze worden na aankomst van het schip opgehaald en weggebracht naar een doorreis- of eindbestemming in georganiseerde volgorde. Dit gebeurt in overleg met de autoriteiten en conform de thans geldende stringente hygiëne maatregelen. De komst van deze schepen is door alle autoriteiten goedgekeurd. Alles gaat conform de huidige verscherpte regels van de RIVM.

“Havenbedrijf Rotterdam vindt het belangrijk dat bemanning kan repatriëren en verleent daar graag zijn medewerking aan”, aldus havenmeester René de Vries.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland