Nieuws
De 'Waterbuffel' is een van de huidige drie drinkwaterboten van Evides Waterbedrijf.

Haven neemt vierde drinkwaterboot in gebruikRedactie | vrijdag 24 januari 2020
Havenbedrijf Rotterdam

Met waterbedrijf Evides heeft Havenbedrijf Rotterdam een nieuw contact getekend voor de levering van drinkwater aan de binnenvaart. De vierde drinkwaterboot gaat water leveren in het westelijk havengebied.

:Het havenbedrijf wil een uitstekende gastheer zijn voor de binnenvaart, onze belangrijkste verbinding met het achterland. Onderzoek bevestigde de behoefte van de binnenvaart aan een extra drinkwatervoorziening in het westen. Door de aanleg van de Maasvlakte 2 en de komst van nieuwe terminals, lig- en wachtplaatsen komen daar veel meer schepen”, zegt operationeel directeur Ronald Paul van het Havenbedrijf.

“We leveren al meer dan honderd jaar drinkwater aan de binnenvaart in het Rotterdamse havengebied. Het past in onze wettelijke taak om iedere consument én het bedrijfsleven in ons voorzieningsgebied in Zuidwest-Nederland te voorzien van drinkwater. We zijn trots om op deze bijzondere wijze ook deel uit te mogen maken van de grootste haven van Europa”, aldus Robbert Wever, manager Infra van Evides Waterbedrijf.

Jaarlijks 90.000 kuub

Evides vaart al decennia volgens een vastgesteld schema met drie waterboten door verschillende havengebieden. Dat gebeurt op werkdagen tussen 07.30 en 16.00 uur. Binnenvaartschepen die havengeld betalen mogen tot 6.000 liter per keer drinkwater afnemen van één van de drinkwaterboten. Jaarlijks levert Evides 90.000 kuub drinkwater aan circa 13.000 klanten. Door de uitbreiding van de haven naar het westen is nu een vierde drinkwaterschip in de vaart genomen. 

De vierde boot heet DWS 10, is 24 m lang en 5,50 m breed. Het heeft een capaciteit van 103 kuub drinkwater. Contractueel is vastgelegd dat de motor wordt verduurzaamd. Het schip gaat varen in wijk 4. Dat is Europoort, Calandkanaal met aangrenzende havens, Maasvlakte, Beerkanaal met aangrenzende havens, Seinehaven, Neckarhaven en Dintelhaven. Het schip heeft voorlopig een ligplaats in de Scheurhaven.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland