Rotterdam maakt zich op voor nieuw cruiseseizoen | Maritiem Nederland
Nieuws
De AIDAperla doet de Rotterdamse Wilhelminapier voor het eerst aan (foto: AIDA)

Rotterdam maakt zich op voor nieuw cruiseseizoen



redactie | dinsdag 6 maart 2018
Havenbedrijf Rotterdam, Cruise

Op 15 maart gaat het Rotterdams cruiseseizoen van start. Om 8 uur 's ochtends is de AIDAperla voor de eerste maal te bewonderen aan de Holland Amerikakade van Cruiseport Rotterdam. 

De AIDAperla is een zusterschip van de AIDAprima en is sinds 2017 in de vaart. Alleen het interieur wijkt af van de Prima. Eveneens de Prima gaat de Perla wekelijks varen tussen Hamburg, Southampton, Le Havre, Zeebrugge (Brussel) en Rotterdam. Tot november is de AIDAperla legt het schip iedere donderdag aan bij de Wilhelminapier. De Perla is uitgerust om LNG aan boord om te zetten tot stroom voor de hotelfunctie van het schip. Een truck zal zorgen voor de levering van de LNG.

Druk cruiseseizoen

Met zo’n tachtig aankomsten belooft het een druk cruiseseizoen te worden in Rotterdam. Hoogtepunten zijn de aankomsten van de Seabourn Ovation op 2 oktober, een ‘vijf sterren plus’- schip, en op 21 november van de AIDAnova, het eerste op LNG aangedreven cruiseschip. In totaal komen er ook zeven cruiseschepen van de nog jonge Engelse rederij Cruise & Maritime Voyage; allemaal vaartuigen die goed zijn voor vier sterren.

Geen nieuws maar nog altijd zeer bewonderenswaardig zijn de aankomsten van de Queen Elisabeth, de Independence of the Seas en de Magallan. Speciale aandacht is er dit jaar ook voor de ss Rotterdam, want Rotterdam viert het 145-jarig bestaan van de Holland America Line. 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland