Rotterdam lanceert track&trace voor containers | Maritiem Nederland
Nieuws
Elke container heeft een unieke 'track&trace'-codering. Foto: Danny CornelissenHbR

Rotterdam lanceert track&trace voor containersRedactie | woensdag 2 oktober 2019

Via de applicatie 'Boxinsider' van Havenbedrijf Rotterdam kunnen verladers en expediteurs elk moment zien waar hun containers zich bevinden. Niet alleen veel betrouwbaarder, maar ook veel gebruiksvriendelijker en efficiënter dan het zelf achterhalen van informatie via allerlei bronnen.

Hieronder een filmpje over de werking van Boxinsider. Tekst gaat verder onder de video.

 

“Als ik online een boek bestel kan ik vrijwel ‘live’ volgen waar het pakketje zich bevindt”, zegt president-directeur Allard Castelein. “Met Boxinsider presenteren we nu ook voor containers zo’n oplossing. Door de ontwikkeling van digitale toepassingen maken we onze haven nog efficiënter, veiliger en betrouwbaarder. Oplossingen als Boxinsider zijn daar mooie voorbeelden van en sluiten daarmee naadloos aan op onze ambitie om ’s werelds Smartest Port te zijn.”

Verladers, expediteurs en andere gebruikers verzamelen nu doorgaans nog handmatig informatie op diverse websites over waar hun containers zich bevinden. Dit is tijdrovend en foutgevoelig en kan tot planningsfouten leiden, met potentieel kostbare consequenties. Met Boxinsider komt aan die praktijk een einde. Op basis van statusinformatie van containerschepen en inland- en deepsea-terminals kunnen containers gevolgd worden voor wat betreft verwachte en werkelijke aankomst- en vertrektijden van schepen en het lossen en het vertrek van de container bij containerterminals. Gebruikers worden gewaarschuwd bij vertragingen en verstoringen.

Overzichtelijk beeld

ABC Logistics uit Poeldijk behoort tot de ‘launching customers’ en ervaart al de voordelen van het systeem. “Met Boxinsider kunnen we snel en met minimale inspanning een overzichtelijk beeld vormen van de containers die wij bij de verschillende Rotterdamse terminals verwachten”, aldus account manager Remco Verwaal. “Het is echt een heel gebruiksvriendelijke applicatie.”

Boxinsider werkt als een stand-alone applicatie, maar kan ook via een koppeling geïntegreerd worden met bestaande systemen.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland