Roodenburg wint IRO-prijs | Maritiem Nederland
Nieuws

Roodenburg wint IRO-prijsBart Stam | woensdag 18 oktober 2006

Joop Roodenburg, directeur van Huisman Itrec, heeft de IRO Award of Excellence gewonnen. Dit gebeurde tijdens het jubileumfeest op vrijdag 8 september in Rotterdam, ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van IRO, de branchevereniging voor Nederlandse toeleveranciers in de olie- en gasindustrie. IRO zal de prijs eenmaal per vijf jaar uitreiken aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt in de olie- en gasindustrie. Belangrijke criteria zijn productontwikkeling, industriële activiteiten en innovatieve toepassingen.

 

Volgens de jury heeft Roodenburg diverse innovatieve producten, zoals zwaremastkranen, pijp- en kabellegmaterieel, en boorapparatuur, ontwikkeld.

 

Tijdens de bijeenkomst in de Cruise Terminal aan de Wilhelminakade reikte IRO ook de prijs uit voor de Offshore Students Contest. Doel hiervan is studenten te interesseren voor een carrière in de olie- en gaswinning. Teams van Avans Hogeschool Den Bosch, Hogeschool Rotterdam, InHolland Alkmaar en het Scheepvaart- en Transportcollege (STC) in Rotterdam moesten een oplossing bedenken om orkaanschade aan boorplatforms op zee te beperken. De jury onder voorzitterschap van Jan van der Tempel (docent TU Delft), riep STC uit tot winnaar voor ontwerp van een carrousselsysteem op de half-afzinkbare Drilling Rigs.

 

www.iro.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland