RiMS bundelt krachten met Dutch Drone Company | Maritiem Nederland
Nieuws
David Knukkel (RiMS) voor een van de bedrijfsbusjes van Dutch Drone Company (foto: RiMS)

RiMS bundelt krachten met Dutch Drone Companyredactie | donderdag 3 mei 2018
Toeleveranciers, Smart Maritime Technology

RiMS (Robotica in Maintenance Strategies) uit Delft is een partnership aangegaan met haar Rotterdamse collega Dutch Drone Company (DDC). Het doel is een volledig pakket aan drone diensten te leveren voor de maritieme sector. Zowel drone inspecties in opslagtanks en scheepsruimen als 'outdoor' inspecties zijn mogelijk. 

Dankzij de samenwerking met DDC kan RiMS nu ook inspectievluchten uitvoeren bij scheepsrompen, havenkranen en on- & offshore windturbines. "Samen beschikken we niet alleen over state-of-the-art apparatuur en vaardigheden, maar ook over de benodigde veiligheidsvoorzieningen en vergunningen", zegt ceo David Knukkel van RiMS.

Zijn collega Feye de Zwart van DDC voegt daaraan toe dat zijn bedrijf op dit moment de enige drone operator die is geautoriseerd voor inspectievluchten boven Controlled Traffic Regions (CTR) in de buurt van vliegvelden. Een groot deel van de Rotterdamse haven bevindt zich in een CTR. "Door de samenwerking met RiMS kunnen we met onze dienstverlening nog meer waarde toevoegen voor onze klanten", aldus De Zwart.

Smart Maritime Technology

Zowel David Knukkel als Feye de Zwart spreken op 14 juni tijdens de parallelsessie 'Smart Maintenance' op het Smart Maritime Technology event van Maritiem Nederland. Zie voor meer informatie en aanmelding de website van het event.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland