Rijkswaterstaat bundelt vaarinformatie Waddenzee in gratis app | Maritiem Nederland
Nieuws
De app is vooral bedoeld voor vaarrecreanten die niet dagelijks op het Wad varen (foto: Wikipedia)

Rijkswaterstaat bundelt vaarinformatie Waddenzee in gratis appredactie | vrijdag 5 juli 2019
Jachtbouw & Watersport

Rijkswaterstaat bundelt alle beschikbare informatie over getijden, golfhoogten, waterstanden, waterdiepten, boeienposities en stromingsgegevens van de Waddenzee in de RiverGuide Recreant-app. Hiermee kunnen vaarrecreanten sneller bij relevante informatie en kunnen wadtochten voorspoediger verlopen.

Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor de nautische veiligheid op de Waddenzee en  heeft veel informatie beschikbaar voor vaarweggebruikers om een veilige tocht van- en naar de Waddeneilanden te maken. Deze informatie blijkt echter lastig te vinden, zeker als je niet dagelijks op het Wad vaart. Het grote voordeel van de app is dat deze nu alles bundelt.

De app is begin dit jaar gepresenteerd tijdens de Wadvaardersdag in Harlingen. Daar is een groep geformeerd die de app onlangs twee weken getest heeft. Dat zorgde voor een aantal aanpassingen, waardoor de app nu klaar is voor gebruik.

RWS-projectleider Floris van Bentum: "RWS beschikt over veel informatie die ook voor de watersporter geschikt is. We begrijpen dat als je niet dagelijks vaart op het Wad, dit soms moeilijk te vinden is. Dat verbeteren we nu door alles te bundelen in de app. We maken de informatie toegankelijker en overzichtelijker. Enerzijds als dienst, maar zeker ook om de veiligheid te vergroten.”

Gratis app

De app is vanaf nu te downloaden in de App Store en in Google Play. De app was al gratis te gebruiken. De update over het Wad wordt ook gratis ter beschikking gesteld, vanwege het tienjarig jubileum van de Werelderfgoedstatus van de Waddenzee. 

RiverGuide is een samenwerking van Rijkswaterstaat, diverse havenbedrijven en enkele provincies.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland