Reorganisatie Van Oord kost 500 banen | Maritiem Nederland
Nieuws
In Nederland worden 120 werknemers voorgedragen voor collectief ontslag.

Reorganisatie Van Oord kost 500 banen

Redactie | dinsdag 16 juni 2020
Offshore, Baggeren, Arbeidsmarkt

Van Oord heeft last van de impact van de coronacrisis. De maritieme aannemer voert een herstructurering door "om de onderneming gezond te houden en de concurrentiepositie te versterken". Wereldwijd verliezen 500 werknemers hun baan. In Nederland worden 120 werknemers voorgedragen voor een collectief ontslag.

De Covid-19 pandemie heeft een grote impact op Van Oord als internationale onderneming. In de baggersector staan de marktomstandigheden onder druk, terwijl de volatiliteit in de olie- en gasprijzen leidt tot een afname van offshore activiteiten. Dit leidt tot een omzetdaling en een verslechtering van de resultaten.

Nieuwe realiteit

"Om de onderneming gezond te houden en onze concurrentiepositie te versterken, passen wij ons aan de nieuwe realiteit aan, en starten wij een herstructurering. Wereldwijd wordt een afname van ongeveer 500 arbeidsplaatsen voorzien, waarvan 120 middels een collectief ontslag in Nederland", schrijft de maritieme aannemer in een persverklaring. Van Oord heeft de Ondernemingsraad om advies gevraagd. Op korte termijn voert het bedrijf gesprekken met de Nederlandse vakbonden. 

"Dit zijn moeilijke tijden voor de onderneming en zijn medewerkers. Wij passen ons aan, om een gezonde en innovatieve onderneming te blijven en daarmee blijvend te kunnen inspelen op de kansen in de markten van de toekomst", aldus Van Oord.

Partners Maritiem Nederland