Reorganisatie Heerema Marine Contractors kost 250 banen | Maritiem Nederland
Nieuws
In mei was Heerema nog optimistisch toen de eerste orders voor kraanschip Sleipnir binnenkwamen (foto: HMC)

Reorganisatie Heerema Marine Contractors kost 250 banen

redactie | dinsdag 24 oktober 2017
Maritieme Cluster, Offshore

De aanhoudende lage olieprijs, de historisch lage investeringen in de olie- en gasindustrie en de daaruit voortvloeiende moeilijke marktcondities nopen Heerema Marine Contractors (HMC) tot een reorganisatie. Wereldwijd vervallen 250 banen bij de maritieme dienstverlener.

De herstructurering is gericht op de aanpassing van de organisatie aan de teruglopende werkvolumes en op het vergroten van de efficiency en concurrentiekracht van het bedrijf.

Als gevolg van de voorgenomen reorganisatie zullen wereldwijd 200 kantoorbanen vervallen en vijftig arbeidsplaatsen op de vloot. Hierbij zijn gedwongen ontslagen helaas onvermijdelijk. De directie heeft de medewerkers over de voorgenomen plannen geïnformeerd. Alle voorstellen zijn onderworpen aan consultatie met relevante partijen. HMC zal een adviesaanvraag voor de reorganisatie bij de ondernemingsraad in Nederland indienen. Het bedrijf zet zich in om medewerkers, van wie de arbeidsplaats vervalt, zo goed mogelijk te ondersteunen en treedt in overleg met de vakbonden over een sociaal plan.

HMC-directielid Frans den Houter betreurt het te verwachten verlies van arbeidsplaatsen. “Het is spijtig dat we afscheid moeten nemen van collega’s die zich met zoveel passie hebben ingezet voor ons bedrijf en hebben bijgedragen aan onze leidende positie in de offshore industrie. We zullen ons uiterste best doen om hen in deze moeilijke tijden te begeleiden. Tegelijkertijd zijn we ervan overtuigd dat de maatregelen noodzakelijk zijn voor de continuïteit van HMC.”

Gezonde toekomst

De directie van HMC benadrukt dat het bedrijf een gezonde toekomst heeft: “We zijn trots op de reputatie die we hebben opgebouwd op het gebied van engineering en project management. We zijn vastbesloten om onze positie als vooraanstaande innovatieve maritieme dienstverlener met deze herstructurering te versterken, en onze klanten in de offshore, olie & gas en windenergie markten te blijven bedienen.”

Partners Maritiem Nederland