René Tas nieuwe Commandant Zeestrijdkrachten | Maritiem Nederland
Nieuws
Op 9 september vormt de marinebasis in Den Helder het decor voor de ceremoniële commando-overdracht.

René Tas nieuwe Commandant Zeestrijdkrachtenredactie | woensdag 8 september 2021
Marine

Vice-admiraal René Tas wordt vanaf 9 september de nieuwe Commandant Zeestrijdkrachten en Admiraal Benelux (ABNL). Hij volgt vice-admiraal Rob Kramer op, die met 'functioneel leeftijdsontslag' gaat. De commando-overdracht vindt plaats in Den Helder met bijpassend militair ceremonieel.

Tas krijgt de taak om de marine de komende vier jaar op koers te houden. De inrichtingsprincipes uit de Defensievisie 2035 zijn hierbij leidend.

Secretaris-generaal Gea van Craaikamp van het ministerie van Defensie noemt Tas rationeel, energiek en effectief genoemd. “Tas zet graag met een team resultaat neer, waarbij hij situationeel stuurt op zowel relatie als inhoud, met een scherp oog voor omgevingsinvloeden. Dat heeft hij tijdens zijn intensieve operationele loopbaan op verschillende niveaus bewezen, als (operationele) commandant en in bestuurlijke functies.”

De loopbaan van Tas bij Defensie begon in 1982, bij het Koninklijk Instituut voor de Marine. Hij voerde onder meer het commando over de Hr.Ms. Van Speijk en Hr.Ms. Tromp en nam deel aan verschillende internationale operaties. Daarnaast vervulde hij verschillende rollen bij de Defensiestaf. In 2018 vertrok hij naar de Verenigde Staten voor een functie in de rang van schout-bij-nacht bij het hoofdkwartier van de NATO Supreme Allied Commander Transformation (SACT).

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland