RelyOn Nutec neemt nieuw trainingsschip in gebruik | Maritiem Nederland
Nieuws
Ook publieke brandweerkorpsen kunnen terecht voor veiligheidstrainingen bij RelyOn Nutec (foto: RelyOn Nutec)

RelyOn Nutec neemt nieuw trainingsschip in gebruikredactie | maandag 23 september 2019
Maritieme Cluster

Aan de NDSM-pier in de haven van Amsterdam ligt het nieuwe trainingsschip van RelyOn Nutec. Met dit speciaal ontworpen trainingsschip kan de leverancier van veiligheidstrainingen een breed scala aan brand- en reddingsboot gerelateerde trainingen aanbieden aan offshore, maritieme bedrijven en windindustrie.

Het interieur van het schip bestaat uit een cabine, kombuis, opslagruimte en fuel treatment room. De machinekamer is verdeeld over twee niveaus. In het schip kunnen met verschillende soorten brandstof levensechte branden gesimuleerd worden onder gecontroleerde omstandigheden. Een conventionele en vrije val reddingsboot zijn bevestigd aan de buitenkant van het schip.

Dankzij de uitgebreide faciliteiten aan boord van het schip kan de complete ‘command & control’ keten getraind worden. De combinatie van brand- en reddingsbootfaciliteiten maken het mogelijk diverse scenario’s uit te voeren, inclusief het daadwerkelijk noodverlaten van het schip indien het incident niet onder controle te krijgen is. Verder kan op het schip worden getraind op het werken in en redden uit besloten ruimtes.

Realistische trainingen

"Met onze nieuwe trainingsfaciliteit kunnen we onze deelnemers zeer realistische trainingsscenario's aanbieden. Vanwege de aard van de trainingen zullen onze klanten niet alleen voldoen aan de benodigde certificering, maar kunnen we een nog hoger competentieniveau dan ooit tevoren garanderen'', zegt Peter Van Cauwenberghe, Managing Director RelyOn Nutec Centraal Europa.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland