Refit boorplatform Stena Don bij Damen Verolme Rotterdam | Maritiem Nederland
Nieuws
Boorplatform Stena Don van Stena Drilling gaat aan het werk in de buurt van de Shetland-eilanden (foto: Damen)

Refit boorplatform Stena Don bij Damen Verolme Rotterdamredactie | vrijdag 3 augustus 2018
Offshore, Scheepsbouw

Damen Verolme Rotterdam heeft de opdracht verworven voor een refit van het boorplatform 'Stena Don'. Na de installatie van een nieuw achtpunts aanmeersysteem zal het platform worden ingezet op de Noordzee ter hoogte van de Shetland-eilanden.

Verschillende onderdelen van het aanmeersysteem, waaronder de ankerketting blisters en de sponsons, worden speciaal vervaardigd op de werf van Damen in Mangalia (Roemenië). 

De acht ankerlieren en bijbehorende geleiders, plus de lierbesturingscabines worden geleverd door Rolls Royce. De Modified VFD switchboards en brake resistor units komen van Siemens. De acht ultra-hoogdragende vermogensankers worden vervaardigd door Damen Anchor en Chain Factory.

Tijdens de werkzaamheden in het Rotterdamse dok zal ook de romp van het boorplatform worden verstevigd om te kunnen voldoen aan de nieuwe voorschriften van de beperking van golfimpactkrachten.

Opleving olie- en gasmarkt

Het is de vierde keer dat de Stena Don een bezoek brengt aan de werf van Damen Verolme Rotterdam. Het nieuwe aanmeersysteem moet ervoor zorgen dat het platform ook in diepere wateren kan werken en ook bij ruwer weer in bedrijf kan blijven.

"De refit is niet alleen een fantastisch project", zegt Bas Loohuis, commercieel directeur Damen Shiprepair & Conversion, "het geeft ook aan dat de olie- en gasmarkt langzaamaan opleeft. De Noordzee is een van de eerste gebieden waar weer licht schijnt aan het eind van de tunnel."

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland