Rederij Flinter gaat voor Russen baggerschip managen | Maritiem Nederland
Nieuws
De 'Geopotes 14' in onderhoud bij Damen Shiprepair Rotterdam

Rederij Flinter gaat voor Russen baggerschip managen

Antoon Oosting | maandag 24 augustus 2015
Scheepsbouw, Baggeren, Damen

Naast het beheer van de eigen 45 eenheden tellende vloot boekt rederij Flinter steeds vaker succes in het managen van schepen voor anderen.

De in Barendrecht gevestigde rederij heeft nu van een Russisch bedrijf opdracht gekregen voor het regelen van het technische management en de bemanning voor een voormalig baggerschip van Van Oord. Als gezagvoerder is hiervoor ingehuurd de zeer ervaren Hans Boomstra uit Nieuwenhoorn. Daarnaast regelt Flinter nog een bemanning van veertien Russische zeevarenden.

Het schip zelf betreft de zojuist in ‘Vityaz’ omgedoopte voormalige ‘Geopotes 14’, een in 1984 door Verolme Scheepswerf Heusden aan het toenmalige Volker Stevin opgeleverde hopperzuiger van 7.950 ton met een beuninhoud van 7.472 m³.  De Geopotes 14 is 128 meter lang, 20,6 meter breed en uitgerust met twee Stork Werkspoor motoren waarmee het een snelheid van bijna 16 knopen haalt.

Het schip was destijds de eerste van een nieuwe generatie hypermoderne baggerschepen die hun tijd vooruit waren. Een leeftijd van dertig jaar voor een schip is oud maar met goed onderhoud kan een baggerschip nog lang meegaan. De Geopotes 14 kan baggeren tot een diepte van 34 m.

Op de werf van Damen Shiprepair Rotterdam ondergaat de Vityaz momenteel een grote onderhoudsbeurt en wordt de voormalige Geopotes 14 aangepast aan de wensen van de nieuwe eigenaar. Die wil er mee gaan baggeren bij een nieuwe haven in de buurt van Taman aan de Zwarte Zee.

Lees ook hoe de 'Rijndelta' van baggerbedrijf Van der Kamp al meer dan vijftig jaar de Rotterdamse haven onderhoudt.

Partners Maritiem Nederland