Recordorder voor SBM | Maritiem Nederland
Nieuws
Recordorder voor SBM

Recordorder voor SBMErik van Huizen | maandag 8 april 2013
Offshore

SBM Offshore uit Schiedam heeft van het Braziliaanse staatsbedrijf Petrobras de voorlopige opdracht gekregen voor de bouw en exploitatie van twee FPSO’s.

De opdracht heeft een waarde van 2,7 miljard euro, het grootste contract ooit van het bedrijf. Volgens SBM is de opdracht een 'copy-paste' van het Ilhabela-project.
SBM gaat de schepen bouwen op de Braziliaanse Brasa-werf waarvan het gedeeltelijk eigenaar is. De schepen krijgen een productiecapaciteit van 150.000 vaten olie per dag en een opslagcapaciteit van 1,6 miljoen vaten. Het zijn de grootste schepen die SBM Offshore ooit heeft gebouwd.
De FPSO’s (drijvende productie-, opslag- en laadschepen) worden ondergebracht in een samenwerkingverband van SBM Offshore met Queiroz Galvão Óleo e Gás S.A. (QGOG). Deze joint-venture gaat de schepen voor een periode van twintig jaar inzetten op het Lula-veld. Dit 2.300 meter diepe veld ligt ongeveer 300 kilometer uit de kust van Rio de Janeiro.
In april 2012 tekende SBM het contract voor de Cidade de Ilhabela. Deze FPSO komt in de tweede helft van 2014 in productie op het Sapinhoa-veld.
Waarschijnlijk wordt de intentieverklaring nog voor de zomer omgezet in een definitief contract. Het eerste schip wordt eind 2015 opgeleverd, het volgende schip begin 2016.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland