Record aantal bezoekers aan 'HISWA te water' | Maritiem Nederland
Nieuws
Bijna 30.000 watersportliefhebbers bezochten de Bataviahaven in Lelystad (foto: HISWA te water)

Record aantal bezoekers aan 'HISWA te water'redactie | maandag 9 september 2019
Jachtbouw & Watersport

Bijna 30.000 watersportliefhebbers bezochten van 4 t/m 8 september in de Bataviahaven in Lelystad de 36e editie van de ‘HISWA te water’. Samen met de 320 boten in het water en ruim honderd exposanten op de kades was het niet alleen druk, maar werden ook goede zaken gedaan.

‘HISWA te water’-directeur Arjen Rahusen: “Hoewel we het liefst kijken naar de echt geïnteresseerde bezoekers, zijn we natuurlijk heel trots op deze grote toeloop. Gezien de grote belangstelling van zowel publiek als exposanten blijkt dat Lelystad de terechte thuishaven van de HISWA te water is geworden.”

Met het Markermeer als achtertuin is de Bataviahaven een prima uitvalsbasis voor proefvaarten en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Nieuw was het paviljoen voor elektrisch varen, van waaruit bezoekers de verschillende elektrisch aangedreven boten konden uitproberen. Behalve op de weg is nu ook op het water een kentering gaande naar elektrische aandrijving.

Boot van het jaar

Op de slotdag werd de winnaar van de ‘HISWA te water Publieksprijs, powered by YachtFocus’ bekend gemaakt. De Salut 29 van Salut Boats werd door het publiek verkozen tot de favoriete boot op de beurs. “Dit is de eerste keer dat wij een verkiezing organiseren waarbij niet een vakjury, maar het publiek heeft beslist”, aldus Rahusen.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland