Proefvaart snel superjacht van Heesen Yachts afgerond | Maritiem Nederland
Nieuws

Proefvaart snel superjacht van Heesen Yachts afgerondBegin maart rondde het in Oss gevestigde Heesen Yachts de proefvaart van het 40 meter lange superjacht ‘Galatea’ af. Opvallend was de snelheid, het 203 ton wegende schip stoof begin maart met een snelheid van 29,7 knopen (55 km/h) over het haringvliet bij Hellevoetsluis.

Voor die snelheid zorgen twee 2880 kW (2x3800 pk) MTU motoren die via tandwielkasten van ZF Marine twee vijfbladige vaste schroeven (Schaftman) met een diameter van anderhalve meter aandrijven. Het schip voer 2,2 knopen sneller dan de vooraf met de klant afgesproken 27,5 knopen. Eind maart draagt Heesen het jacht over aan de klant.

De accommodatie bestaat uit een grote suite en twee VIP hutten, die alle drie over de hele breedte (8 meter) van het jacht uitstrekken. Daarnaast zijn er twee kleinere tweepersoons hutten aan boord.

Werven melden zoals gebruikelijk in deze branche niets over de klant of de prijs van het jacht, maar de vuistregel is dat dergelijke schepen een miljoen euro per strekkende meter kosten.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland