Proef verdiepen kademuren met onderwaterankers | Maritiem Nederland
Nieuws
Eerder dit jaar vernieuwde het Havenbedrijf de Maaskade bij het Noordereiland in het centrum van Rotterdam.

Proef verdiepen kademuren met onderwaterankersRedactie | maandag 9 november 2020
Havenbedrijf Rotterdam, Smart Maritime Technology

Havenbedrijf Rotterdam stelt  de openbare loswal in de Seinehaven beschikbaar voor het testen en ontwikkelen van onderwaterankersystemen en installatiemethodes. Het installeren van onderwaterankers in kadeconstructies is goedkoper, duurzamer, duurt korter en heeft minder impact op de bedrijfsvoering dan nieuwbouw. 

De huidige technieken voor installatie van onderwaterankers op met name een grotere diepte zijn beperkt. Met een zogeheten 'proeftuin' voor kademuurverdieping wil het Havenbedrijf de ontwikkeling van deze techniek stimuleren.

Hieronder een filmpje van de aanleg van kademuren voor de nieuwe HES Hartel tankterminal (beeld: HbR). Tekst gaat verder onder de video.

 

 

Project op TenderNed

De leidraad voor de selectiefase met meer informatie over dit ontwikkeltraject wordt gepubliceerd op TenderNed. Om marktpartijen zoveel mogelijk ruimte te bieden om ideeën aan te dragen en die verder te kunnen ontwikkelen, volgt het Havenbedrijf een gefaseerd ontwikkeltraject. Op die manier wil het stapsgewijs vertrouwen winnen voor de oplossing die de markt zal aanbieden.

Het ontwikkeltraject bestaat uit vijf fases: de Selectiefase (aanmelden voor deelname), de Planfase (ideeën uitwerken tot een definitief ontwerp), de Ontwikkelfase (realisatie van de oplossing, zoals het ontwikkelen van het materieel), de Testfase (een praktijktest in de Proeftuin) en de commerciële fase (een raamovereenkomst).

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland