Primeur Van Oord met zware elektrische graafmachine | Maritiem Nederland
Nieuws
De volledig elektrische graafmachine draagt bij aan het programma Zero Emission Bouwplaats 2030 van Rijkswaterstaat.

Primeur Van Oord met zware elektrische graafmachineredactie | maandag 24 augustus 2020
Baggeren

Van Oord heeft de eerste zware volledig elektrische hydraulische graafmachine van Nederland in gebruik genomen. Met de 'Tesla onder de graafmachines' draagt de maritieme aannemer bij aan de elektrificatie van de bouwplaats en het reduceren van uitstoot van CO2 en stikstofoxiden tijdens de uitvoering van projecten.

De aanschaf van deze emissieloze graafmachine is een voorbeeld van Van Oords continue speurtocht naar innovatieve oplossingen om duurzaam te werken. Met deze investering en de inzet van dit bijzondere materieel op projecten zet het bedrijf een nieuwe stap in het realiseren van zijn duurzaamheidsambitie en draagt Van Oord bij aan het programma Zero Emissie Bouwplaats 2030 van Rijkswaterstaat.

"Wij zijn trots dat wij deze unieke Tesla onder de graafmachines hebben toegevoegd aan het grondverzetmaterieel. Met deze investering tonen wij onze voortrekkersrol op het gebied van duurzaamheid en spelen wij in op de wens van steeds meer opdrachtgevers om tijdens de projectuitvoering de emissies en uitstoot te reduceren", zegt Ronald Schinagl, Managing Director Van Oord Nederland.

De 25 tons elektrische hydraulische graafmachine CAT Zline wordt beheerd door Van Oord Grondstoffen. Deze dochteronderneming is onder meer verantwoordelijk voor de inzet en beheer van het grondverzet materieel van Van Oord.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland