Pride of Canterbury kan weer vooruit na beurt bij Damen | Maritiem Nederland
Nieuws
De nieuwe DMC roeren op P&O ferry 'Pride of Canterbury'.

Pride of Canterbury kan weer vooruit na beurt bij Damen

Redactie | maandag 11 januari 2021
Toeleveranciers

Eind vorig jaar voltooide een team van drie Damen-bedrijven een uitdagend project ter vervanging van een van de roerstokken op de Pride of Canterbury van P&O Ferries. Het RoPax-schip van 180 m lang en 30.635 GT vaart tussen Dover en Calais, de drukste scheepvaartroute ter wereld. Dankzij de reparatie kan het bijna dertig jaar oude schip weer een aantal jaren vooruit.

Bij het project werkten drie Damen-bedrijven nauw samen. Damen Verolme Rotterdam (DVR) was gastheer van het schip, terwijl Damen Maritne Components (DMC) het project coördineerde en de servicemonteurs van DVR en Damen Shiprepair Rotterdam (DSR) begeleidde. Het werk begon met het verwijderen van het roer in DVR's droogdok nr. 5. Het roer samen met de versleten roerstok werd over de weg vervoerd naar het nabijgelegen DSR waar het werd gedemonteerd en schoongemaakt. Ondertussen had DMC de nieuwe roerstok ontworpen en geproduceerd en, voorafgaand aan de installatie, aan DSR geleverd.

Het technisch meest veeleisende deel van het project was de montage van de nieuwe roerstok. Dit moest binnen scherpe tolerantiegrenzen gebeuren met behulp van bluefit-technieken, om optimale prestaties te garanderen. Om ervoor te zorgen dat het proces perfect verliep, werkten ervaren servicemonteurs van de Damen-bedrijven onder begeleiding van DMC samen en gebruikten ze de oude roerstok voor een proefpassing. Dit bepaalde de exacte waarden waaraan het vervangende onderdeel zou moeten voldoen om perfect in het roerblad te passen.

Na de montage van de roerstok werd het blad verticaal opgehangen. De twee onderdelen werden vervolgens naar DVR vervoerd en in het schip gemonteerd, waar de opening tussen de roerstok en het blad precies volgens de specificaties werd gemeten. Ten slotte werden het roer en de stuurinrichting gereed gemaakt voor operationeel gebruik en werd een zwaaitest uitgevoerd om te bevestigen dat alles perfect werkte.

Partners Maritiem Nederland