Portaal van Vlaanderen zet sluis Terneuzen in de kijker | Maritiem Nederland
Nieuws
Het haveninformatiecentrum in Terneuzen is nu gesloten, een virtuele excursie is wel mogelijk.

Portaal van Vlaanderen zet sluis Terneuzen in de kijkerredactie | dinsdag 30 maart 2021
Zeevaart, Binnenvaart, Havens

Jaarlijks bewegen 65.000 zeeschepen en binnenvaartschepen via de drie sluizen in Terneuzen tussen het Zeekanaal naar Gent en de Westerschelde. North Sea Port kan niet zonder. Via het Portaal van Vlaanderen kun je sinds kort een virtuele tour door het havengebied maken.

Hoe werkt een sluis? Hoe lang bestaat het Zeekanaal Gent-Terneuzen al? Wanneer zijn de drie sluizen in het complex precies gebouwd? Hoe zal de nieuwe, grotere sluis er in 2023 uit zien en waarom is die zo hard nodig? Hoe verloopt de aanleg? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen kunnen bezoekers via de website van het Portaal in hun eigen tempo ontdekken. Een virtuele tour maakt het mogelijk alle uithoeken van het Portaal en de wereld van havens, sluizen en scheepvaart stap voor stap te verkennen.

Het project Nieuwe Sluis Terneuzen geeft je zelfs de kans een blik in de toekomst te werpen. Nu is het nog een gigantische werf en een indrukwekkende bouwput, maar in 2023 is het zo ver: dan krijgt de hele kanaalzone een nieuwe voordeur, op maat van grotere schepen. Voor North Sea Port en zijn vele havenbedrijven biedt dat nieuwe groeikansen. Het zal zich vertalen in meer bedrijvigheid en meer jobs.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland