Derde hybride vaartuig in vloot Port of Rotterdam | Maritiem Nederland
Nieuws
Twee patrouilleschepen liggen bij de werkplaats van het havenbedrijf aan de Eemhavenweg.

Derde hybride vaartuig in vloot Port of Rotterdamredactie | maandag 4 oktober 2021
Scheepsbouw, Havenbedrijf Rotterdam, MET Event

Scheepsbouwer Gebr. Kooiman heeft het incidentenbestrijdingsvaartuig RPA10 van Port of Rotterdam omgebouwd tot een hybride vaartuig. Door de combinatie van hybride techniek met nabehandeling van uitlaatgassen heeft dit schip de Stage V-norm behaald. Het havenbedrijf heeft nu drie hybride vaartuigen (RPA10, RPA11 en RPA08) die voldoen aan de strengste emissie-eisen als het gaat om uitlaatgassenemissies.

Port of Rotterdam werkt aan een verduurzaming van zijn vloot. Ook de andere schepen wil het havenbedrijf zo snel mogelijk gereed maken of vervangen om te voldoen aan de strenge emissie-eisen die de gemeente Rotterdam voor 2025 heeft gesteld in de Havenverordening. Met de retrofit van de RPA10 en RPA11 geeft het havenbedrijf een signaal aan de binnenvaart af dat door het toepassen van moderne technieken, de strengste emissie-eisen haalbaar zijn voor een vaartuig met bestaande oude motoren.

De uitdaging voor het havenbedrijf om de vloot te verduurzamen blijft ook groot. Het heeft vijftien vaartuigen in gebruik: zeven incidentbestrijdingsvaartuigen (met bluscapaciteit), vier algemene patrouillevaartuigen, twee surveyor vaartuigen, de representatiecatamaran Nieuwe Maze en een snelle Rhib.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland