Port of Moerdijk verlangt terug naar 'oude normaal' | Maritiem Nederland
Nieuws
De bedrijven die gevestigd zijn op het haventerrein bieden werk aan een kleine 10.000 werknemers.

Port of Moerdijk verlangt terug naar 'oude normaal'Redactie | vrijdag 22 januari 2021
Havens

Port of Moerdijk wil dit jaar doorbouwen aan haar ambitie om uit te groeien naar duurzaam knooppunt in logistiek en procesindustrie. "2021 wordt het jaar van positief vooruitkijken en van terug naar het oude normaal. Van meer in contact, minder op afstand. Van nieuwe vestigingen en grote ontwikkelingen. Van daadkracht en vertrouwen."

De impact van corona bleef zeer beperkt voor de haven van Moerdijk. De overslag van containers groeide met 17 procent tot 691.131 TEU. Door Covid-19 en de onzekerheid over de Brexit-deal daalde de overslag van de zeevaart met 7 procent, maar dat werd goedgemaakt door 5 procent groei in de binnenvaart. 

De werkgelegenheid bleef min of meer op peil. Ook was er een bescheiden groei in het aantal treinen dat de haven aandeed, waarmee Moerdijk het beter deed dan de meeste andere gebieden in Nederland. In 2020 werden nieuwe spoor- en shortsea-verbindingen gerealiseerd. Samen met partners werkte het havenbedrijf aan zijn modal shift doelen. 

2020 was ook het jaar waarin grote stappen werden gezet in verdere verduurzaming. Met onder meer een toename van 60% meer opgewekte duurzame elektriciteit, het opnieuw behalen van het PERS-certificaat en de start van de ontwikkeling Appelzak-Zuid. Er werd ontwikkeld en gebouwd, hoewel de stikstofcrisis nog niet is opgelost en veel ontwikkelingen tegenhoudt.

Uitkijken naar positief 2021

Directeur Ferdinand van den Oever: “De haven bewees afgelopen jaar des te meer van groot belang te zijn. Voor Nederland en onze Europese verbindingen. Voor de logistiek, distributie en industrie. In september vierden we het kunnen starten van Logistiek Park Moerdijk. We zijn klaar voor groei en ontwikkeling in een uitdagend jaar dat voor ons ligt. We kijken uit naar een positief 2021.”

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Betabanen

Partners Maritiem Nederland