Port of Amsterdam voor vijf jaar partner Scheepvaartmuseum | Maritiem Nederland
Nieuws
Koen Overtoom en Michiel Huijser voor het Scheepvaartmuseum (foto: Dennis Bouman/Scheepvaartmuseum)

Port of Amsterdam voor vijf jaar partner Scheepvaartmuseum

redactie | maandag 11 maart 2019
Havenbedrijf Amsterdam

Het (nationale) Scheepvaartmuseum gaat een nieuwe tentoonstelling inrichten over de haven van Amsterdam. Hiervoor is Port of Amsterdam een vijfjarig partnerschap aangegaan met het museum.

"Amsterdam is ontstaan als haven en maritiem tot in de vezels. Dat verhaal moet steeds opnieuw verteld worden, omdat de band tussen haven en stad voortdurend verandert. Als een soort scènes uit een huwelijk", zegt Michael Huijser, algemeen directeur van het Scheepvaartmuseum. De nieuwe actuele presentatie laat niet alleen de eeuwenoude relatie maar ook de huidige en toekomstige wederzijdse band tussen Amsterdam en haar haven zien.

"De haven van nu is des te meer verbonden met de stad, omdat veel actuele vraagstukken in de haven neerslaan. Zo vindt de aanvoer en opslag van schone energie en de circulaire verwerking van het stadse afval in het havengebied plaats", zegt Koen Overtoom, ceo van Port of Amsterdam.

Naast de vaste tentoonstelling komen er ook 'reizende tentoonstellingselementen', om ook buiten de muren van het museum het verhaal van de Amsterdamse haven bij een breed publiek te presenteren. De tentoonstelling zal tijdens 'SAIL 2020' voor het eerst te zien zijn.

Partners Maritiem Nederland