Port of Amsterdam en Titan LNG dopen LNG-bunkerschip | Maritiem Nederland
Nieuws
Yvonne Brouwer doopte de FlexFueler001 en wenste het schip een behouden vaart (foto: Port of Amsterdam)

Port of Amsterdam en Titan LNG dopen LNG-bunkerschip

redactie | vrijdag 28 juni 2019
Havenbedrijf Amsterdam, MET Event

Titan LNG en Port of Amsterdam hebben op 26 juni de FlexFueler001 gedoopt. Met de doop is het efficiënt bunkeren van LNG voor de binnenvaart in het ARA-gebied officieel van start gegaan.

"Ik geloof in LNG als dé schone brandstof van de toekomst, en wij zijn enorm trots op het ecosysteem waar wij samen met onze partners aan bouwen. Zo maken wij toegang tot LNG eenvoudig”, zei Niels den Nijs, ceo Titan LNG, tijdens de doopceremonie. Yvonne Brouwer, partner van Den Nijs, doopte het LNG-bunkerschip en wenste haar een behouden vaart.

Den Nijs bedankte Kooiman Marine Group, Cryovat en MSN voor hun bijdrage aan de bouw van het schip. "Verder willen wij Beequip, AKEF en de provincie Noord-Holland bedanken voor de financiering en het mogelijk maken van dit project. En tot slot zijn wij Port of Amsterdam zeer erkentelijk voor de thuishaven en verdere ondersteuning van het project op vele manieren." 

Femke Brenninkmeijer, directeur Energy, Cargo & Offshore, Port of Amsterdam: “Wij zijn erg enthousiast over de FlexFueler die het mogelijk maakt om in onze haven LNG te bunkeren. Als eerste bunkerponton specifiek voor LNG in Europa draagt zij bij aan het realiseren van ons doel om uit te groeien tot een van de schoonste en meest duurzame havens ter wereld.”

Ook Rotterdam en Antwerpen

Op dit moment wordt de FlexFueler001 ingezet voor de bevoorrading van meerdere klanten. Deze variëren van tankers en containerschepen tot roro's. De activiteiten worden steeds efficiënter, zowel in de haven van Amsterdam en die van Rotterdam, als binnenkort in Antwerpen.

De FlexFueler001 is de eerste in een reeks van schepen. Titan LNG zal de FlexFueler002, die medio 2020 gereed is, in de haven van Antwerpen in gebruik nemen. De aankondiging van een derde schip volgt binnen enkele maanden.

Partners Maritiem Nederland