Pon Holding verwerft alle aandelen RH Marine | Maritiem Nederland
Nieuws
RH Marine Group bestaat uit Radio Holland, VBH en Aerius Marine.

Pon Holding verwerft alle aandelen RH Marine

Redactie | maandag 23 december 2019
Toeleveranciers

Pon Holding heeft aangekondigd het meerderheidsbelang van Parcom Capital in RH Marine Group over te nemen. RH Marine Group wordt met deze transactie volledig eigendom van Pon. Beide bedrijven willen de overname voor eind januari 2020 beklinken.

RH Marine Group bestaat uit drie bedrijven: Radio Holland Group (Rotterdam), VBH (Amsterdam) en Aerius Marine (Hamburg). Radio Holland (570 medewerkers) levert en onderhoudt navigatie- en communicatieapparatuur en maritieme elektronica aan boord van diverse typen schepen en heeft met 70 locaties een wereldwijd servicenetwerk. VBH (150 medewerkers) is een vooraanstaande leverancier van unieke, high end audiovisuele producten, connectiviteit, beveiligingsproducten en services aan boord van superjachten en heeft vestigingen in Frankrijk, VS en Duitsland. Aerius Marine (200 medewerkers) ontwerpt en levert HVAC (heating, ventilation & air conditioning) en refrigeration & fire detection oplossingen aan boord van cruiseschepen, marineschepen en megajachten met vestigingen in VK, Duitsland, Frankrijk, India en Australië.

Voormalig Imtech

Pon Holdings en Parcom Capital werden in augustus 2015 gezamenlijk aandeelhouder van RH Marine Group, het voormalige Imtech Marine. Beide partijen zijn overeengekomen dat Pon 100% aandeelhouder wordt. Pon Holdings is actief in de maritieme markt, met de verkoop en service van onder meer Caterpillar motoren en generatoren.

Met Bakker Sliedrecht en RH Marine heeft Pon in de afgelopen jaren veel internationale expertise opgebouwd in de maritieme en offshore sector. De overige activiteiten van RH Marine Group passen daar goed bij.

Zelfstandig 

Na de overname zullen Radio Holland, VBH en Aerius Marine zelfstandig opereren binnen Pon Holding.

Partners Maritiem Nederland