Pioneering Spirit even terug in Rotterdam | Maritiem Nederland
Nieuws
Rondvaarten met de FutureLand Ferry brengen passagiers tot vlak bij het reuzenschip (foto: Havenbedrijf)

Pioneering Spirit even terug in Rotterdam

redactie | woensdag 16 mei 2018
Havenbedrijf Rotterdam, Grootste schepen

In de nacht van 16 op 17 mei arriveert de Pioneering Spirit – het grootste schip ter wereld – in de Prinses Alexiahaven. Met de komst van het schip krijgt FutureLand er komend pinksterweekend een attractie bij. Rondvaarten met de FutureLand Ferry brengen passagiers tot vlak bij het reuzenschip.

Na een megaklus in de Zwarte Zee is de Pioneering Spirit tijdelijk terug op haar ligplaats aan de kade van Maasvlakte 2. Tijdens het pinksterweekend gooit de FutureLand ferry dagelijks de trossen los om 12.00, 14.00 en 15.30 uur. Reserveren van rondvaarten kan via futureland.nl. Het schip van het Nederland/Zwitserse offshorebedrijf Allseas blijft tot 27 mei liggen in de Alexiahaven.

De Pioneering Spirit kent een kunstje dat geen enkel ander vaartuig beheerst: complete boorplatforms in één keer uit zee tillen en meenemen. De catamaran beschikt over 65 meter lange hefbalken die 48.000 ton kunnen liften. Daarmee is dit hefschip de sterkste en grootste krachtpatser ter wereld.

Daarnaast beschikt het over een ‘lasfabriek’, waar 24 meter lange pijpstukken aan elkaar gesmeed worden. Op die manier kan het schip zes tot acht kilometer pijpleiding per dag op de zeebodem leggen, tot een diepte van wel 3500 meter. De Pioneering Spirit is 382 meter lang en 124 meter breed. Dat is vergelijkbaar met acht voetbalvelden naast elkaar.

Partners Maritiem Nederland