Piet Brouwer levert elektrische installatie Bodewes Trader | Maritiem Nederland
Nieuws
Het ontwerp van de Bodewes Trader (beeld: Royal Bodewes)

Piet Brouwer levert elektrische installatie Bodewes Trader

redactie | dinsdag 4 september 2018
Toeleveranciers

Scheepswerf Royal Bodewes heeft Piet Brouwer Elektrotechniek de opdracht gegeven voor het leveren van de complete elektrische installaties aan boord van vier dry cargo-schepen van het type Bodewes Trader.

De schepen variëren in lengte van 80 tot 100 meter en hebben een DWT van rond de 5.000 ton. De oplevering van de eerste Bodewes Trader staat komend najaar gepland.

Piet Brouwer levert op deze schepen het complete elektrische pakket, inclusief engineering, schakelborden en stuurhuis lessenaars. Ook levert Piet Brouwer de as generatoren, bow thruster drives, bow thruster motoren en branddetectie systemen. Zusterbedrijf Marble Automation levert het alarmsysteem en monitoring systeem.

Garnalenkotter

Na een succesvolle proefvaart is de in Urk gebouwde garnalenkotter TX-65 ‘Bona Fide’ in de vaart gekomen. Ook voor dit schip was Piet Brouwer verantwoordelijk voor ontwerp, levering en installatie van de complete elektrische installatie. Ook hiervoor heeft Marble Automation het alarmsysteem en monitoring systeem geleverd. De garnalenkotter is gebouwd door VCU/TCD uit Urk.

Hieronder een filmpje met varende beelden van de TX-65.

Partners Maritiem Nederland