Paul Verheul wordt directeur familieholding Van Oord | Maritiem Nederland
Nieuws
Paul Verheul was de afgelopen acht jaar COO en wordt nu lid van de Raad van Commissarissen.

Paul Verheul wordt directeur familieholding Van Oord

Redactie | vrijdag 8 november 2019
Offshore, Baggeren

Per 1 januari 2020 is Paul Verheul benoemd tot directeur van MerweOord BV, de familieholding van Van Oord. Hij volgt daarmee Hans van der Ven op. Verheul legt na ruim acht jaar zijn functie neer als Chief Operations Officer en treedt in april 2020 toe tot de Raad van Commissarissen van Van Oord.

Naast deze benoeming versterkt de maritieme aannemer zijn bestuursstructuur. In januari 2019 is de huidige structuur van business units geïntroduceerd. De vier business units (Dredging, Nederland, Offshore Wind en Offshore) krijgen een rechtstreekse plaats in het leiderschapsteam van het bedrijf. De huidige Executive Board maakt plaats voor een Executive Committee dat verantwoordelijk wordt voor de aansturing van Van Oord als geheel op zowel de korte- als de langetermijndoelen.

Met ingang van 1 januari 2020 bestaat het Executive Committee uit Pieter van Oord (Chief Executive Officer), Jolanda Poots-Bijl (Chief Financial Officer), Niels de Bruijn (Chief Commercial Officer) en de managing directors van de vier business units: Govert van Oord (BU Dredging), Ronald Schinagl (BU Nederland), Arnoud Kuis (BU Offshore Wind) en Maurits den Broeder (BU Offshore).

Partners Maritiem Nederland