Patrouilleschepen met een brug als een ruimteschip | Maritiem Nederland
Nieuws
De brug van één van de patrouilleschepen voor Trinidad en Tobago.

Patrouilleschepen met een brug als een ruimteschip

Dominique Smit | dinsdag 5 april 2016
Maritieme Cluster, Scheepsbouw, Damen

Bij Damen Shipyards in Gorinchem liggen twee moderne patrouilleschepen met bijlboeg klaar om overdragen te worden aan de klant. Jongerenambassadeur van Stichting Nederland Maritiem Land Dominique Smits nam een kijkje en zocht uit wat de laatste ontwikkelingen zijn bij dit type schip.

Het ligt vol schepen in de haven van Damen Shipyards aan de Merwede op deze mooie lentedag in maart. Naast een afgebouwd yacht support vessel, een wit geschilderd casco van hetzelfde model en een offshore supply ship in afbouw liggen de twee volledig afgebouwde moderne patrouilleschepen waarvoor we op bezoek komen.

De schepen van het type Stan Patrol 5009 (SPa 5009) worden binnenkort opgeleverd aan de kustwacht van Trinidad en Tobago. Dit zijn de laatste twee SPa’s van de vier die besteld zijn, die weer een onderdeel zijn van een order van in totaal twaalf schepen geplaatst in mei 2015.

Optimalisatie bijlboeg

We spraken met Jan-Peter Dragt en Arjan Suur. Dragt, product portfolio manager van de Spa-serie, waarborgt de consistentie van systemen aan boord door de productlijn heen. Apparaten zoals pompen en watermakers kunnen het best op zo veel mogelijk producten van deze serie patrouilleschepen toegepast worden, want standaardisatie is voordelig voor de klant en het reduceert levertijden van de reserveonderdelen. 

De SPa 5009 is 50 m lang en 9 m breed, en is voorzien van een inmiddels bekende en beproefde, maar erg indrukwekkende bijlboeg. “De bijlboeg van dit specifieke schip is reeds voorzien een recente optimalisatie die loslating van de stroming langs de romp bij hoge snelheden voorkomt”, vertelt Dragt. “We zijn erachter gekomen, nadat we steeds harder gingen varen met grote bijlboegen, dat dit belangrijker werd.” De schepen varen maximaal 31 knopen, dankzij vier dieselmotoren (9400 kilowatt) die via tandwielkasten vier schroeven aandrijven.

Hypermoderne brug

Arjan Suur heeft in het verleden bij de Damen Schelde Marinewerf gewerkt en is nu Proposal Engineer bij Damen. Dit houdt in dat hij offertes opstelt aan potentiële klanten. Bovendien is Suur specialist op gebied van militaire toepassingen. “Op de brug voorzien drie gigantische schermen de kapitein, navigator en roerganger van de meest belangrijke informatie zoals vaarsnelheid, koers en radarinformatie”, vertelt Suur. Door de grote schermen doet de brug van de schepen bijna aan als de brug van een ruimteschip in Star Trek.

>>> Lees het hele artikel op de website van Stichting Nederland Maritiem Land

Dominique Smit is Young Maritime Representative van Stichting Nederland Maritiem Land

Partners Maritiem Nederland