Park-Line Aqua wint aanbesteding walstroom | Maritiem Nederland
Nieuws
Ook de levering van drinkwater aan binnenvaartschepen loopt via het platform van Park-Line Aqua.

Park-Line Aqua wint aanbesteding walstroom

Redactie | maandag 11 januari 2021
Binnenvaart, Havens

De binnenvaarthavens in Rotterdam, Amsterdam, North Sea Port, Drechtsteden, Antwerpen en langs de Vlaamse Waterweg krijgen allemaal hetzelfde walstroomsysteem. Het Amsterdamse bedrijf Park-Line Aqua heeft de Europese aanbesteding hiervoor gewonnen.

Met walstroom hoeven binnenvaartschepen en ook binnenvaartcruises geen aggregaten te laten draaien om de lichten aan boord te laten branden, want ze kunnen benodigde energie via een stopcontact op de kade krijgen. Walstroom is schoner en scheelt geluidsoverlast.

Het gaat in het contract om ongeveer 1200 aansluitpunten in ongeveer 350 kasten. Door Park-Line Aqua overal de systemen te laten leveren, heeft iedere belangrijke binnenvaarthaven in Nederland en Vlaanderen hetzelfde systeem. Ook de levering van het drinkwater aan de schepen verloopt via dit systeem.

Park-Line Aqua

Park-line Aqua (voorheen onderdeel van de Parkmobile Group) is een gebruikers-, service- en betalingsplatform voor de maritieme en logistieke sector. Het bedrijf richt zich op verduurzaming en digitalisering met als doel een uniform platform (marktplaats) te vormen dat één factuur per maand over alle afzonderlijke diensten stuurt. De diensten zijn nu operationeel in meer dan vijftig havens/gemeenten en ruim 1800 punten in Nederland en België en varieert van walstroom tot aan het innen van havengeld.

Partners Maritiem Nederland