Papierloze veerlijn tussen Duinkerken en Ierland | Maritiem Nederland
Nieuws
Naast de Optima Seaways zet DFDS ook de gecharterde veerboten Kerry en Visby in op de nieuwe route.

Papierloze veerlijn tussen Duinkerken en IerlandRedactie | maandag 4 januari 2021
Havens

Met de afvaart van de Optima Seaways uit Rosslare Europort naar Duinkerken werd op 2 januari de nieuwe DFDS-veerlijn voor vrachtwagens geopend tussen Frankrijk en Ierland. Via deze route kunnen exporteurs en vervoerders hun transporten binnen de EU uitvoeren met vermijding van de douaneformaliteiten die vanaf dit jaar gelden voor transporten via de Britse route over land.

Zaterdag om 14.00 uur verliet de ro/ro veerboot Optima Seaways de Ierse haven Rosslare richting Duinkerken met meer dan 120 vrachtwagens, onbegeleide aanhangers en chauffeurs aan boord. Deze afvaart was de officiële start van de nieuwe DFDS-route tussen Duinkerken en Rosslare. De route biedt exporteurs en transportondernemingen een rechtstreeks en papierloos vrachtwagentransport tussen Ierland en andere EU-landen, geringere kosten, kortere wachttijden evenals de mogelijkheid om de douaneformaliteiten te vermijden die nu gelden voor transporten via de Britse route over land.

Strategische locatie

"Voor de Ierse industrie vormt Duinkerken niet alleen een belangrijk alternatief voor het transport via de Britse route over land, maar ook een belangrijke strategische locatie met eenvoudige toegang tot de regio rond Parijs, tot de nabij gelegen Frans-Belgische grens, Nederland en Duitsland”, aldus Aidan Coffey, route director bij DFDS.

Volgens Coffey is er aan beide zijden van de route grote interesse. "De eerste afvaarten zijn al volgeboekt. Onze dank aan Rosslare Europort en de haven van Duinkerke is groot voor hun ondersteuning om in zeer korte tijd te kunnen starten met de dienstregeling." De eerste aankomst vond plaats in Duinkerken op zondag 3 januari, om 15.00 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland