Nieuws
Edwin Lokkerbol,directeur van de Vereniging van Waterbouwers

Overeenstemming over nieuwe cao voor waterbouwredactie | vrijdag 6 april 2018
Arbeidsmarkt

FNV Waterbouw, CNV Vakmensen en de Vereniging van Waterbouwers hebben overeenstemming bereikt over aanpassingen van de arbeidsvoorwaarden in de cao Waterbouw en de bedrijfstak eigenregelingen (BTER) cao Waterbouw. De nieuwe cao loopt van 1 april 2018 tot en met 31 maart 2019.

De werknemers die onder de cao vallen, ontvangen in totaal een loonsverhoging van 2,75 procent (1,75 procent per 1 april 2018 en nog eens 1 procent per 1 oktober 2018). 

De cao-partijen stellen een werkgroep in die voorstellen moet doen over een duurzaam inzetbaarheidsbeleid. Het gaat hierbij onder meer om de invoering van een individuele leerrekening/persoonlijk opleidings- en ontwikkelingsbudget (POB). Behalve over zo'n persoonlijk scholingspotje moet de werkgroep ook met een voorstel komen voor een ouderenregeling.

Over de zogenoemde reparatie van het derde WW-jaar hebben werkgevers- en werknemersvertegenwoordigers nog geen beslissing genomen. Doordat reparatie leidt tot meer administratieve druk en een oplopende premiestelling, is eerst nog verder onderzoek nodig.

Ruim 2500 werknemers

De waterbouwbranche omvat de activiteiten van bedrijven die werkzaam zijn in baggeren, kust- en oeverwerken, nat zand vervoer en nautische dienstverlening. Onder de werkingssfeer van de cao respectievelijk de arbeidsvoorwaarden voor bedrijfstakeigen regelingen vallen ruim 2500 (in Nederland werkzame) werknemers.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland