Van Oord klaar met installeren kabels Borssele I & II | Maritiem Nederland
Nieuws
Kabellegger Nexus in actie bij het leggen van de verbindingskabels voor offshore windpark Borssele I en II.

Van Oord klaar met installeren kabels Borssele I & IIRedactie | maandag 13 juli 2020
Offshore Wind

 In opdracht van Ørsted heeft Van Oord's kabellegger 'Nexus' de 94 verbindingskabels voor de turbines van offshore windpark Borssele I & II geïnstalleerd. Volgende maand verwacht de maritieme aannemer ook het ingraven van de kabels te kunnen afronden met trencher 'Dig-It'.

"Ondanks deze uitdagende tijden is de installatie van de kabels zonder vertraging of noemenswaardige problemen afgerond. Dit is een belangrijke mijlpaal voor het Borssele I & II windpark en de stroomvoorziening voor een miljoen huishoudens vanaf eind dit jaar. Dat dit is gelukt, is te danken aan het uitstekende team van Van Oord en de goede samenwerking met Nexans (de leverancier van de kabels, red,) en netwerkbeheerder TenneT", zegt Kunuk Rosing, die bij Ørsted verantwoordelijk is voor het elektrische deel van de projectuitvoering.

Oplevering voor de deadline

Arjan Dirkmaat, projectmanager bij Van Oord: "De installatie van de kabels is prima verlopen. De innovaties die eerder al waren ingezet, hebben zich terugbetaald in producties van hoge kwaliteit, waarmee een nieuwe standaard is gezet voor de kabelinstallatiewerkzaamheden van Van Oord. Ik ben trots op het projectteam, de bemanningsleden, de leveranciers en onze riggers. Dankzij hen hebben wij een kabelinstallatieproject vóór de deadline kunnen opleveren aan onze partner Ørsted."

 

Klaasjaap Buijs, constructiemanager bij Ørsted: "Nu komt de laatste fase van de installatie van Borssele I & II in zicht. Zelfs met onze strenge coronamaatregelen zijn wij nog steeds goed op weg om de installatie voor het einde van het jaar af te ronden. De installatie van de kabels is een goed voorbeeld van de uitstekende samenwerking met het naburige windpark Borssele III & IV, dat wordt gebouwd door het consortium Blauwwind (waarin Van Oord samenwerkt met Shell, Eneco en Mitsubishi, red.). Het gebeurt niet zo vaak dat dezelfde installatieschepen worden ingezet door verschillende bedrijven op verschillende projecten."

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland