Organisatie houdt hoop op doorgaan Strontweek | Maritiem Nederland
Nieuws
Iedereen in de bruine zeilvaart staat te trappelen om naar Workum af te zeilen en de krachten te meten.

Organisatie houdt hoop op doorgaan Strontweek

Redactie | maandag 15 juni 2020
Jachtbouw & Watersport

Zeilvaart College Workum kijkt met spanning uit naar eind augustus. Pas dan kan het college en de verenigingen die zij vertegenwoordigt de beslissing nemen over het doorgaan van de jaarlijkse Strontweek. Spannend, want de bruine vloot staat te trappelen om naar Workum af te zeilen, bij te praten én de krachten te meten.

De basisrichtlijnen vanwege Covid19 zijn nog steeds van kracht en kunnen het lastig maken voor zowel de wedstrijden zelf als het bezoek op de wal. Toch is iedereen druk bezig met de noodzakelijke voorbereidingen. De organisatie houdt goede moed, want de meeste activiteiten vinden in de buitenlucht plaats en de restricties worden langzaamaan versoepeld.

Eind augustus valt het definitieve besluit. Met goede voorbereidingen is het voor alle onderdelen mogelijk om dan toch in de noordelijke herfstvakantie een mooi evenement neer te zetten, verwacht Maarten Offinga, voorzitter van het Zeilvaart College.

Bloembollen voor stront

De organisatie vraagt iedereen om mee te duimen dat op maandag 12 oktober het ‘En nou oprotten’ gewoon door de haven zal schallen, dat Warmond de bloembollen voor stront kan ruilen, dat passagiers kunnen uitkijken naar de aankomst in Amsterdam, dat Liereliet vele rondborstige zangers voor een enthousiast publiek heeft gehad, dat de klompzeilers trots door Workum gaan, dat de geur van gerookte vis over de markt waait en dat de vissers hun netten weer kunnen zetten.

Partners Maritiem Nederland