Opvolger Egbert Wagenborg te water bij Niestern Sander | Maritiem Nederland
Nieuws
Bouwnummer 851 van Niestern Sander is de opvolger van EasyMax schip Egbert Wagenborg.

Opvolger Egbert Wagenborg te water bij Niestern Sander

Redactie | woensdag 4 november 2020
Zeevaart, Scheepsbouw

Op 29 oktober is de EasyMax 2 met succes te water gelaten bij scheepswerf Niestern Sander. Het nieuwe schip is de opvolger van de prijswinnende Egbert Wagenborg, voor Wagenborg en aangesloten eigenaren. Bezoekers vanuit de hele wereld waren getuige van de tewaterlating dankzij een livestream-verbinding.

Met een laadvermogen van meer dan 14.000 ton en een ruimcapaciteit van 625.000 cbft, was Niestern Sander in staat om een relatief groot schip te bouwen zonder een grote toename van de totale afmetingen. Met een geïnstalleerd vermogen van minder dan 3.000 kW heeft dit schip een extreem laag brandstofverbruik en door haar ontwerp een uitstekende zeegedrag.

Groenste multipurposeschip

"Onze focus op energie-efficiëntie resulteerde in een besparing van meer dan 60 procent in CO2-uitstoot in vergelijking met haar referentiegroep. We zijn er trots op dat de EasyMax verreweg het groenste multipurpose schip in haar klasse is."

De voorganger van de EasyMax 1 is de Egbert Wagenborg, die in 2017 werd opgeleverd. Het schip werd dat jaar bekroond met de Maritime KVNR Shipping Award.

 

Partners Maritiem Nederland