Opnieuw Subsidieregeling Duurzame Scheepbouw (SDS) | Maritiem Nederland
Nieuws
Het duurzame vrachtschip Egbert Wagenborg won in 2017 de KVNR Shipping Award (foto: Wagenborg)

Opnieuw Subsidieregeling Duurzame Scheepbouw (SDS)

Bart Stam | woensdag 25 april 2018
Maritieme Cluster

Voor het tweede jaar komt er een Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw (SDS). Nederlandse scheepswerven kunnen, ook namens een consortium, tussen 4 juni en 15 september 2018 een aanvraag indienen bij RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

Voorwaarde is wel dat het gaat om toepassing van innovatieve en duurzame technologie op nieuwe of omgebouwde schepen en offshoreconstructies. Ten opzichte van 2017 gaat het budget omhoog van 4,6 miljoen naar 5,6 miljoen euro. Dit bleek op voorlichtingsbijeenkomsten van Netherlands Maritime Technology (NMT) en RVO in Groningen en Barendrecht.

Volgens Arnold de Bruijn, sectormanager van NMT, is de SDS-regeling in eerste instantie bedoeld om de introductie van innovatieve en duurzame technologieën te versnellen. “Nederland is heel sterk in de ontwikkeling en bouw van innovatieve schepen. Maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld de vliegtuigindustrie is er in de scheepsbouw geen sprake van serieproductie. Daarom lopen werven financiële risico’s als zij investeren in nieuwe technologie.” Volgens hem hebben Duitsland en Spanje soortgelijke regelingen. “Daarom past de SDS-regeling in een Europees level playing field.”

De regeling geldt voor verlaging van schadelijke emissies en geluid aan boord maar ook voor duurzame levenscyclussen van schepen, inclusief de systemen en materialen aan boord. Om in aanmerking te komen voor de regeling moet de aanvraag betrekking hebben op een zee- of binnenvaartschip met een brutogewicht van minimaal honderd ton of sleepboot met een vermogen van 365 kilowatt of hoger. Visserijschepen komen niet in aanmerking vanwege de Europese regels.

Overtekening in 2017

Volgens de RVO was er vorig jaar veel belangstelling voor de nieuwe regeling. “Op de eerste dag was er al een overtekening, waardoor we moesten loten. “Er zijn volgens RVO in 2017 twaalf projecten ingediend ter waarde van negen miljoen euro. Hiervan hebben er uiteindelijk zes subsidie hebben gekregen voor energiebesparing, emissiereductie en een hogere veiligheid aan boord.” Een onafhankelijke adviescommissie (Taskforce) beoordeelt de inzendingen.

Meer informatie: www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidieregeling-duurzame-scheepsbouw-sds

Partners Maritiem Nederland