Opening Wereldhavendagen Rotterdam | Maritiem Nederland
Nieuws
Zr. Ms. Johan de Witt is dit weekend te bewonderen aan de Parkkade in Rotterdam tijdens de Wereldhavendagen.

Opening Wereldhavendagen RotterdamRedactie | vrijdag 4 september 2015
Marine, Maritieme Cluster

Vanmorgen zijn aan boord van de 'Zr.Ms. Johan de Witt', kort voor de opening van de Wereldhavendagen, drie nieuwe jongerenambassadeurs verkozen die het komende studiejaar de maritieme sector gaan vertegenwoordigen.

Tijdens een korte plechtigheid werd bekend dat Sophie ten Zeldam, Bart van Kessel en Dominique Smits deze rol krijgen. Gelijk na de verkiezing verrichtten de kersverse Young Maritime Representatives (YMR) de openingshandeling voor het publiek van de Wereldhavendagen. Hiermee werd het evenement formeel geopend.

De drie YMR’s studeren ieder aan een maritieme opleiding. Sophie ten Zeldam is Luitenant ter zee der derde klasse bij de Koninklijke Marine. Zij zit in het afrondende vijfde jaar aan het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM). Bart van Kessel volgt de verkorte hbo-opleiding tot Maritiem Officier aan het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam. Daarvoor rondde hij de opleiding af tot Maritiem Officier op mbo-niveau. Dominique Smits zit in het laatste bachelor-jaar Maritieme Techniek aan de Technische Universiteit in Delft.

Het is voor het derde jaar dat de maritieme wereld wordt vertegenwoordigd door jongerenambassadeurs. In deze sector is nog een ruim aanbod van opleidingen en banen. Werken in deze maritieme sector vergt een bijzondere combinatie van mentaliteit en vakmanschap. Avontuurlijk, zelfstandig, no-nonsense en lef. Om dat gevoel over te brengen, gaan deze jongerenambassadeurs op pad. Zij gaan daarbij op zoek naar jongeren, man én vrouw, die een duurzame carrière willen starten binnen de maritieme wereld.

De nieuwe Young Martime Representatives werden gekozen uit een totaal van tien kandidaten. De komende dagen kunnen bezoekers deze kandidaten, en de nieuwe YMR’s, ontmoeten op de Wereldhavendagen. Zij zijn daar per toerbeurt aanwezig in de tent van Nederland Maritiem Land (NML). Daar kunnen kinderen miniatuur zonneboten bouwen en wordt voorlichting gegeven over maritieme opleidingen. De NML-tent is te vinden op het Koninginnehoofd.

De YMR-verkiezing is een initiatief van netwerkorganisatie Nederland Maritiem Land.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland