Onbemand platform op weg naar Noorwegen | Maritiem Nederland
Nieuws
De jacket van het Oseberg Vestflanken 2 Unmanned Wellhead Platform. Foto's: Heerema

Onbemand platform op weg naar NoorwegenHeerema Zwijndrecht heeft voor Statoil de topside en het jacket voor het Oseberg Vestflanken 2 Unmanned Wellhead Platform opgeleverd.

De eindbestemming is De Oseberg Vestflanken Development bestaat uit een onbemand wellhead platform dat met het weglaten van faciliteiten, helikopterdek en reddingsboten volgens Heerema tegemoet komt aan de eisen van de offshore industrie voor lagere investeringskosten en hogere efficiency.

Heerema begon juni vorig jaar met de bouw van het platform. Binnen een jaar verrees op de Zwijndrechtse werf een topside van 900 ton van 25 x 23 meter en een hoogte van 20 meter, en een jacket van 4.400 ton met een hoogte van 138 meter en een basis van 36 x 36 meter. Heerema Marine Contractors (HMC) brengt beide onderdelen naar de offshore locatie in het Noorse deel van de Noordzee, ongeveer 130 kilometer ten noordwesten van het Bergen.  HMC’s SSCV Hermod installeert het platform in het Oseberg gebied.

Het platform is uitgerust voor tien putten. De olie die uit de putten komt wordt via een nieuwe pijplijn naar het Oseberg Field Centre getransporteerd. Van daaruit wordt de bron ook op afstand bediend.

De ontwikkeling van het veld levert naar verwachting 110 miljoen barrels olie op. De start van de productie staat gepland in het tweede kwartaal van 2018.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland