Offshore windterminal naar Rotterdam | Maritiem Nederland
Nieuws

Offshore windterminal naar RotterdamSif Group, Verbrugge International en het Havenbedrijf Rotterdam hebben een principeovereenkomst gesloten voor de bouw van een productie- en op- en overslagterminal in Rotterdam.

Sif Group en Verbrugge richten een joint venture op om de opslag en logistiek van de funderingen, monopiles, in één hand te brengen. De terminal moet medio 2016 klaar zijn.

Op de terminal van circa 42 ha gaat Sif Group stalen fundaties produceren voor offshore windparken en de olie- en gasindustrie. Zij zijn marktleider in de productie van monopiles voor de offshore windmarkt op de Noordzee. Verbrugge verzorgt de logistieke afwikkeling op de terminal alsmede de overslag op zeeschepen. Verbrugge is een van de grootste terminals en logistieke bedrijven in Vlissingen, Terneuzen en Zeebrugge en breidt met deze stap naar Rotterdam zijn portfolio verder uit.

Voor de verlading van de componenten en stalen fundaties zal onshore kraancapaciteit worden geïnstalleerd voor hoge tonnages. Daarnaast creëren de nieuwe fabriek en de nieuwe terminal werkgelegenheid voor circa tweehonderd mensen. Het Havenbedrijf legt voor Sif Group en Verbrugge 400 m diepzeekade aan, met een diepte van -16,50 m NAP met de mogelijkheid tot verdere verdieping naar circa -19 m NAP.

De fabriek en terminal van Sif Group en Verbrugge nemen ongeveer de helft van het circa 80 ha grote gebied op Maasvlakte 2 ten noorden van informatiecentrum FutureLand in beslag.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland