Offshore contracten Boskalis in Taiwan en Denemarken | Maritiem Nederland
Nieuws
Voor het leggen van een bocht in de gaspijpleiding maakt Boskalis gebruik van een guiding rolelr systeem.

Offshore contracten Boskalis in Taiwan en Denemarken

Redactie | dinsdag 17 december 2019
Offshore

Boskalis heeft twee offshore contracten verworven met een gezamenlijke waarde van 85 miljoen euro. In Taiwan gaat Boskalis erosiebescherming aanbrengen rond de funderingen voor een nieuw offshore windpark. In Denemarken wordt een vier kilometer lange gaspijpleiding in de zeebodem geïnstalleerd. De uitvoering van beide projecten staat gepland voor 2020. 

In Taiwan verwierf Boskalis een contract voor de erosiebescherming voor het offshore windpark Yunlin. Het contract werd toegekend door Yunneng Wind Power Co. en omvat het aanbrengen van steen op de zeebodem rond de 71 monopile funderingen als erosiebescherming. De maritieme aannemer zet een valpijpschip in voor het aanbrengen van in totaal 325.000 ton steen afkomstig uit lokale groeves in Taiwan. De werkzaamheden gaan begin 2020 van start en moeten eind 2020 gereed zijn.

Bocht in gaspijpleiding

Het Deense bedrijf Energinet Gas verstrekte de opdracht voor het aanleggen van een vier km lange, 36-inch gaspijpleiding van Jutland naar het eiland Funen in de Deense Lillebaelt. Het project omvat pre-trenching, het trekken van de pijpleiding, het aanleggen van kofferdammen en steenstortwerkzaamheden ter bescherming van de pijpleiding. Omdat er een bocht in de pijpleiding moet worden gemaakt, gebruikt Boskalis een innovatief zogenoemd guiding roller systeem. Het project, waarbij een sleephopperzuiger, een valpijpschip en een backhoe dredger worden ingezet, combineert diverse specialistische activiteiten van de maritieme aannemer.

Kijk ook de animatie over het project, met speciale aandacht voor het leggen van de bocht in de pijpleiding.

 

 

 

Partners Maritiem Nederland