North Sea Port gaat voor overtreffende trap | Maritiem Nederland
Nieuws
Alle deelnemers van Hydrogen Delta Day zeggen 'ja' tegen een grootschalige groene waterstoffabriek.

North Sea Port gaat voor overtreffende trapRedactie | maandag 25 november 2019
MET Event

Na Groningen Seaports (200 MW) en Port of Rotterdam (250 MW) heeft North Sea Port in samenwerking met bedrijven, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de provincies Zeeland en Oost-Vlaanderen het plan opgevat om een groene waterstoffabriek met een vermogen van 1 GW te bouwen. De fabriek in de Delta Regio moet uiterlijk in 2030 in bedrijf zijn.

Op het waterstofevent ‘The Hydrogen Delta Day’ zijn op 25 november de plannen gepresenteerd waarmee de Delta-regio koploper wil blijven op het gebied van industriële waterstof. De grote vraag naar waterstof, het potentiële waterstofaanbod bij bedrijven, de nabijheid van grootschalige windparken op zee en de al bestaande waterstofinfrastructuur maken de regio volgens de samenwerkende bedrijven en overheden "een zeer geschikte locatie voor het plaatsen van elektrolysers en de verdere ontwikkeling van een waterstofnet".

Smart Delta Resources

De initiatiefnemers hebben de ambitie om het grootste waterstofcluster van Nederland en Vlaanderen te zijn én koploper hierin te blijven. In een gezamenlijk statement schrijven ze: “Alle voorwaarden zijn aanwezig om grootschalig groene waterstof in het havengebied van North Sea Port in te zetten. Er zijn uitstekende en flexibele integratiemogelijkheden bij bedrijven, energieproducenten vormen een stabiele basis voor verandering, de elektriciteit van grote windparken op zee komt hier aan land én er is met Smart Delta Resources een krachtig samenwerkingsplatform.” 

De deelnemende bedrijven zijn Arcelor Mittal, Dow Benelux, Engie, Fluxys, Gasunie, ICL-IP, Impuls Zeeland, Ørsted, Yara Sluiskil en Zeeland Refinery.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland