North Sea Port bouwt mee aan grootste zonnepark | Maritiem Nederland
Nieuws
Artist impression van Solarpark Scaldia (foto: North Sea Port)

North Sea Port bouwt mee aan grootste zonnepark

redactie | dinsdag 26 juni 2018
Havens, MET Event

Afgelopen maand zijn de werkzaamheden gestart voor het Solarpark Scaldia aan de rand van de Sloehaven in Vlissingen. Als belangrijkste eigenaar van het terrein van 38 hectare is North Sea Port betrokken bij de bouw van het grootste zonnepark van Nederland. 

Met een capaciteit van 54,5 MW zal het zonnepark een gemiddelde productie hebben van 51.000 MWh per jaar. Dit komt overeen met het verbruik van ruim 14.000 huishoudens. Op basis van een geschatte levensduur van dertig jaar zal het park meer dan 738.000 ton aan CO2-emissie uitsparen. 

Het zonnepark wordt gebouwd naast een aantal windturbines en onder een hoogspanningslijn in een kabel- en pijpleidingencorridor. Er worden 140.000 zonnepanelen opgesteld in de oost-westrichting om het grondgebruik, het productieprofiel en daarmee ook de rentabiliteit te optimaliseren.

Netwerkbeheerder Enduris is in februari begonnen met de aanleg van de netverbinding. EPC-aannemer en eigenaar IB Vogt startte vorige maand met de bouw van de centrale. Financier van de centrale is de Duitse HSH Nordbank.

Het zonnepark zal na de zomer in gebruik genomen worden.

Partners Maritiem Nederland