Noors semi-afzinkbaar kraanschip dokt bij Damen Verolme Rotterdam | Maritiem Nederland
Nieuws
De Saipem 7000 is al twintig jaar een regelmatige bezoeker van de Rotterdamse reparatiewerf (foto: Damen)

Noors semi-afzinkbaar kraanschip dokt bij Damen Verolme Rotterdamredactie | dinsdag 20 november 2018
Offshore, Grootste schepen

De Saipem 7000, een van de grootste semi-afzinkbare kraanschepen ter wereld, krijgt een grote onderhoudsbeurt bij Damen Verolme Rotterdam. Het Noorse schip ligt zes maanden in het Rotterdamse reparatiewerf voor een upgrade van het DP3-systeem.

Het project omvat de upgrade en aanpassing van het systeem voor loadsharing, de installatie van MV-, LV- en besturingskabels, vernieuwing van de schakelpanelen en motorcontrolecentra, de installatie van ononderbroken voeding en een nieuw A60-compartiment. De engineering wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met Saipem.

Wanneer het schip is voltooid, zorgt het DP3-systeem van het schip met zijn 12 thrusters ervoor dat het schip zijn positie kan behouden, zelfs in de meest ongunstige weersomstandigheden. Omdat de Saipem 7000 plaats biedt aan maximaal 725 mensen, kan het schip bovendien assistentie bieden bij het in bedrijf stellen en ondersteunen van platforms in de offshore olie- en gassector. Na de refit moet de Saipem 7000 de hoogste mate van betrouwbaarheid bieden voor zowel conventionele projecten als in diep en ultradiep water.

Veelzijdig schip

Het schip is in beheer bij Saipem Offshore Norway, een van de grootste dienstverlenende bedrijven in de olie- en gassector. De Saipem 7000 is een zeer veelzijdig schip dat wordt ingezet voor een breed scala aan offshore bouwprojecten, van pijpleggen in waterdieptes van meer dan 2000 meter tot zware liftoperaties tot 14.000 ton.

Gedurende meer dan twee decennia is de Saipem 7000 een regelmatige bezoeker van de Rotterdamse reparatiewerf voor dry docking, speciale onderzoeken, reparaties, belangrijke aanpassingen en mobilisatiewerk. Haar meest recente bezoek was in april 2018 toen ze negen dagen in het dok lag.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland